Algemene informatie

Contributie
Voor seizoen 2023 is de contributie als volgt vastgesteld: Hoofdleden €80, gezinsleden (wonend op zelfde adres als hoofdlid) en jeugdleden (tot 18 jaar) €47. Je ontvangt ieder jaar het WSVA clubblad en actieve leden worden automatisch lid van de Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond (NWWB).

Clubavond
In het waterskiseizoen organiseren we in principe elke week een clubdag, vaak op woensdag maar afhankelijk van het weer soms op een andere doordeweekse dag. In de loop van de dag wordt bepaald of de weersomstandigheden geschikt zijn om te varen. Dit wordt doorgegeven via de WSVA facebook pagina en een speciaal daarvoor ingerichte Whatsapp groep. We starten rond 19 uur met skiën en gaan door tot zonsondergang. Jong en oud, beginner of professional, alles kan. Meestal zijn er gediplomeerde instructeurs aanwezig.

WSVA-Munten
De vereniging bezit zelf geen eigen boten, maar er wordt gevaren met boten van leden. Hierdoor is het mogelijk om op clubavonden te kunnen skiën, wakeboarden etc. achter diverse boten. Om de kosten voor de booteigenaar te dekken werkt de club met zogenaamde WSVA-munten waarvan de opbrengt volledig naar de booteigenaar gaat. WSVA-munten zijn beschikbaar voor leden en kosten €17,50 voor volwassenen en €14 voor kinderen tot 18 jaar. Deze munt geef je aan de piloot of copiloot van de boot waarmee je gaat skiën, riden of boarden. Een ronde duurt ongeveer 10-15 minuten. Voor degene die op hun beurt wachten is er bij ons clubhuis (tegen een kleine vergoeding) drinken en versnaperingen te verkrijgen. Voor onze warme douche zijn er €1 muntjes aan de bar verkrijgbaar.

Waterski- of wakeboardles voor kinderen
Vanaf eind mei/begin juni (afhankelijk van watertemperatuur) is het voor kinderen van 8 tot 18 jaar met een zwemdiploma ook mogelijk om les te krijgen. De jeugdlessen worden georganiseerd voorafgaand aan de clubavond. Deelnemende kids moeten WSVA-lid zijn en betalen €14,- per kind per les. Het verschil tussen een jeugdles en een normaal rondje via een WSVA-munt is dat bij een les meer tijd wordt genomen en meer aandacht wordt gegeven aan de skiër of wakeboarder. Zo wordt stilgestaan bij de techniek en worden door ervaren en soms gediplomeerde leden tips en tricks gegeven.

Niet-leden
Ben je (nog) geen lid maar wel benieuwd of het iets voor je is? Ook niet-leden kunnen tijdens een clubavond bij ons terecht voor een rondje skiën of boarden. Je betaalt dan €32,50 voor volwassenen of €15 voor kinderen tot 18 jaar. Hou onze Facebook pagina in de gaten wanneer er een clubavond is en kom langs bij ons clubhuis. Op een drukke avond kan het zijn dat niet-leden even moeten wachten totdat de aangemelde leden hun ronde hebben gedaan.

Vrijwilligers
Het is voor een club als de onze lastig om voldoende afwisseling in de vrijwilligers te hebben om de activiteiten draaiende te houden. Vanaf het komende seizoen zal worden gewerkt met een vrijwilligerslijst waarop bij elke week de naam van een jeugdlid staat vermeldt. Een van de ouders van het genoemde jeugdlid komt die clubavond een steigerdienst draaien (tenzij de ouder tevens bootbestuurder is, dan geldt een vrijstelling).

Met gemiddeld 15 ski avonden per jaar komt iedereen op deze manier 1 of 2 keer per jaar aan de beurt. In de groepsapp wordt als geheugensteuntje e.e.a. vooraf nogmaals vermeld. Kan de ouder niet, dan moet diegene een oproep in de groepsapp plaatsen of iemand de plek kan ruilen of invullen. Wordt de clubavond via de groepsapp verplaatst (flexibele clubavond) dan geldt dezelfde insteek: Kan de ouder niet verplaatsen, dan graag een oproep plaatsen in de groepsapp. Uiteraard komen er handleidingen v.w.b. de dienst en zal worden uitgelegd hoe het werkt.

Status coronamaatregelen per 1 maart 2022
Gelukkig kunnen we inmiddels een aantal coronamaatregelen versoepelen. Zo is de bar geopend en ook de douche weer beschikbaar tijdens clubavonden. De volgende regels zijn nog steeds van kracht:

  • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt voor al onze leden én hun begeleiders nog steeds: blijf thuis.

Lidmaatschap opzeggen
Mocht je besluiten het lidmaatschap van WSVA te beëindigen, dan maak je dit schriftelijk aan ons kenbaar via info@wsva.nl. Vermeld ook de reden tot opzegging. Opzeggen kan met ingang van het volgende kalenderjaar. Je kunt deze tot uiterlijk 1 december van het lopende jaar doorgeven.